PERTANDINGAN GURU INOVASI KPM 2012

Alhamdulillah, pada tahun ini saya berpeluang sekali lagi untuk menyertai Pertandingan Guru Inovasi Kementerian Pelajaran Malaysia bagi tahun 2012. Pada penyertaan kali ini, saya telah menyertai pertandingan bagi kategori kumpulan bersama rakan-rakan guru Matematik di SK Maran iaitu En. Azmi Rahim dan En. Rahim Hassan.
     Berdasarkan masalah yang menghantui murid-murid untuk menukarkan pecahan bagi unit-unit tertentu di dalam beberapa topik, kami telah menemui penyelesaian yang amat berkesan. Respon yang baik daripada murid-murid serta para guru, telah mendorong kami untuk menghantar penyertaan bagi tahun 2012.
       Inovasi terbaru ini akan saya masukkan di dalam entri yang akan datang.

2 comments:

 1. salam tuan,
  mohon tanya, bagaimana jika saya sekalu guru individu mahu memohon bertanding dalam pertandingan inovasi KPM tahun 2012?
  adakah ada borangnya?..kena siapakan laporan projek ke? hantar proposal ke?..mohon berikan pendapat dan cadangan tuan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam,
   utk pertandingan Guru Inovatif 2012 telahpun berlangsung dan akan diumumkan pemenangnya pd Hari Guru pd 16 Mei 2012. Sekiranya tuan berminat utk sertai, perlu isi borang permohonan yg akan dikeluarkan pd setiap bulan 10 @ 11. Proposal yang lengkap juga perlu disediakan. Maklumat pertandingan boleh didapatkan drp pihak JPN masing2. Kebiasaannya pertandingan akan diadakan diperigkat daerah dahulu, kdian peringkat negeri dan johan peringkat negeri akan mewakili negeri ke perigkat kebangsaan. Selamat Maju Jaya sebagai guru inovatif 2013.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers